Naša vina

Iako neki vinari nisu istovremeno i vinogradari, mi težimo proizvodnji vina isključivo od grožđa iz naših vinograda gdje direktno možemo utjecati na kakvoću vina smanjenim prinosom po trsu i raznim drugim tehnikama povećanja kvalitete grožđa te povećanjem razine  ekološkog načina obrade da bismo dobili isključivo zdrava i kvalitetna vina.

Naše vino “Mirakul” dobiveno je miješanjem triju sorti: Plavke, Merlota i Vranca i to tehnikom kupažiranja, kako bismo dobili savršeni spoj istaknutog okusa, zavidne kvalitete te jake crne boje.

Grožđe sorte Merlot dakle dijelom miješamo u “Mirakul” a dijelom proizvodimo i kvalitetno crno sortno vino “Merlot”.  Merlot je popularno vino laganog tijela u kojemu se obično mogu prepoznati naznake crnog ribiza i šljive. Merlot je vrlo pitak i nije kisel i opor, u vinarskom svijetu dovoljno cijenjen, dok sa gledišta vinogradara zbog strukture svojih grana jako težak za obrađivanje. Osim Merlota, proizvodimo i crno sortno vino Vranac.

Bijelo vino radimo isključivo iz autohtone imotske sorte “Kujundžuša”. Kujundžuša je vodeća bijela sorta grožđa imotskog kraja. Uz dobru i redovitu rodnost, odlikuje ju nježan i neutralan miris njena vina. Kujundžuša daje harmonična, lagana i lepršava vina s blagom mineralnošću i nježnim voćnim tonovima. Preporuča se kao pratnja uz bijelu ribu, plodove mora, lagane sireve i salate, te jela od šparoga, a zbog svog osvježavajućeg karaktera pogodna je i za neobavezno pijuckanje u vrućim ljetnim mjesecima.

Važno je napomenuti da je svaka kap našeg vina stvorena od grožđa naših vinograda. Vinogradi su pozicionirani dijelom u krškom Imotskom polju, a dijelom u brdskom području općine Podbablje, nekoliko kilometara južno od Grada Imotskog.